CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x

OSTATNÍ DESKOVKY Jaké jsou Vaše další TOP deskové hry kromě Carcassonne?

téma založeno uživatelem Mroj - 6.2.2019, 0:08 |

...
Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
Chmura 2 Curuj 2 dwarfik1 1 Eldenroot 5 Kamzik 2 Mroj 1 Řízek 1 Skubin 3 šmoula 1
Zajímá mě odpověď na otázku viz název tématu. Velký úsměv

Možná to bude znít dost jednoduše, ale hrál jsem (a mám) celkem dost deskových her, spousta z nich mám i hodně rád, ale žádná mě neoslovila tolik, jako Carcassonne, tak mě zajímá, jaké další hry byste mi mohli doporučit, jaké máte rádi a proč?

Carcassonne mě zaujal asi hlavně ze dvou důvodů, které vidím jako klíčové a u ostatních her ne tak časté...

1) Neznám jinou hru, která by byla tak zábavná a hratelná i ve dvou hráčích! Ano, je to jiné než ve vícero, ale na hratelnosti to vůbec nic neubírá, což bývá u většiny deskových her problém, že pouze ve dvou lidech bývají takové neslané, nemastné (a nebo to neumožňují vůbec). Bohužel jsme na hraní nejčastěji jen dva, koupili jsme si pár her v DUEL verzích, ale nic extra, Carcassonne stále vítězí...

2)Neznám jinou hru, která by měla tolik rozšíření! Ať už oficiálních, tak fanouškovských, určených k samovýrobě. Je to jeden z důvodů, proč se hra stále neohraje. Furt je totiž možnost do ní vkládat něco nového a pravidelné vydávání oficiálních rozšíření je pro mě, jakožto puntíčkáře, také dostatečný hnací motor k tomu, se o hru neustále zajímat a doplňovat si sbírku...

Takže doufám, že jsem to trochu osvětlil, oč mi jde a nebude tu nikdo psát, že "hra XYZ je taky docela dobrá". Docela mě nezajímá. :D Navíc veliké plus mají hry, co jdou hrát ve dvou lidech a mají hodně rozšíření...
[Obrázek: green-meeple.png] 
[-] 2x   dwarfik1, Eldenroot

Pravděpodobně související témata…
Téma Autor Odpovědi Shlédnuto Poslední příspěvek
  OSTATNÍ DESKOVKY Jaké další deskovky máte rádi a doporučili byste? TenSob_ 4 76 28.12.2023, 1:17
Poslední příspěvek: Eldenroot

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)