CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x

Německé katedrály - Carcassonne on tour 2016

téma založeno uživatelem Eldenroot - 10.12.2015, 10:22 |

...
Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
Asusik 6 Chmura 7 Curuj 2 Eldenroot 14 endomame 4 Karel 2 LukyBil 1 Mato 3 Miroslav Váša 3 PepaN6680 1 peťul 10 Tomáš 4
(23.3.2016, 17:46)peťul Napsal(a): První střípky z pravidel tohoto rozšíření:

Můžete si všimnout, že od katedrál vedou 3 až 4 cesty. Právě na ně se totiž budou pravidla tohoto rozšíření soustředit. Bylo prozrazezno, že hodnocení bude podobné jako jadna z oblastí v Carcassonne Zlatá horečka. Samozřejmě jsem se hned na pravidla tohoto Carcassonne podíval a zjistil následující:

Ve Zlaté horečce jsou města, z nichž vedou koleje (pro nás katedrály, z níž vedou cesty). Města jsou dokončena v okamžiku, když jsou uzavřeny všechny koleje vedoucí do tohoto města (katedrály jsou dokončeny v okamžiku, když jsou uzavřeny všechny cesty vedoucí ke katedrále). Za každou uzavřenou kolej poté hráč získá 3 body (za každou uzavřenou cestu poté hráč získá – zde bych typoval, že také 3 body).

Říkal jsem si, co za pravidla ještě můžou vymyslet a ono to přeci jen ještě jde Usměvavý. Jestli pravila budou taková jak jsem popsal výše tak to bude super Vypláznutý jazyk

Ještě, že už mám také objednáno Naštvaný Naštvaný Naštvaný

Máš naprostou pravdu. Každé nové Carcassonne přináší nějaký nový prvek, který by se, myslím, mohl uplatnit i u klasiky - modrého  Naštvaný .
Omlouvám se fanouškům Star Wars, ale Carcassonne v kosmu mne osobně nebere. Zato myšlenka soubojů by možná slušela i rytířům...  Naštvaný
Jen ty kostky jsou až moc náhodné  Smutný

EDIT:
Nějaké bonusové body by měly přinést katedrály i zlodějům, kteří obsadí cesty ke katedrále ...

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

[-] 1x   peťul
Odpovědět
Při čekání na ty německé jsem si krátil chvíli a začal připravovat něco domácího.
sv Barbora Kutná Hora
O Velikonocích se k pokračování nedostanu, ale věřím, že mi to nebude trvat tak dlouho, jako trvalo jejich postavení  Naštvaný
(tak on i HiG to vyhlásil už v prosinci a vychází to až nyní)

Přiložené soubory Miniatury

Odpovědět
(24.3.2016, 16:12)Chmura Napsal(a):
(24.3.2016, 11:54)Asusik Napsal(a): Při čekání na ty německé jsem si krátil chvíli a začal připravovat něco domácího.
sv Barbora Kutná Hora
O Velikonocích se k pokračování nedostanu, ale věřím, že mi to nebude trvat tak dlouho, jako trvalo jejich postavení  Naštvaný
(tak on i HiG to vyhlásil už v prosinci a vychází to až nyní)
 Nádhera! Člověče, kde bereš obrázky?

Objevil jsem doma cca 10 let starou mapu Hrady a zámky ČR, která se získala, když si člověk koupil dostatek tatranek  Naštvaný .
[-] 1x   peťul
Odpovědět
(25.3.2016, 18:08)peťul Napsal(a): Německá verze pravidel je venku: 

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

Tak Lupič získává po uzavření cesty za každou kartičku cesty vedoucí ke katedrále 2 body.
Družiník na katedrále je Biskup. Katedrála je dokončena, když jsou všechny cesty vedoucí ke katedrále uzavřeny. Poté získává za každou kartičku cesty po jednom bodu. Na kartičce katedrály se započítává každý úsek cesty.
Spolu s krásnou grafikou kartiček - super rozšíření.
Musíme tvůrce pochválit.
Odpovědět
Dobrý počinek.
Jen mně vrtá hlavou, kde vzali katedrály, když na cundco.de je již neprodávají.

Napadlo mně se trochu zviditelnit. Co jim napsat, že u nás jsou návody v češtině? Nabízí jen v němčině. Stydlín
[-] 2x   Chmura, Eldenroot
Odpovědět
(24.5.2016, 8:54)Chmura Napsal(a): @Asusik  a @peťul krásná práce pánové! Usměvavý  Máte oba 1*! Mrknutí

Takovou pochvalu mám nejraději.
Nemusím hnout prstem a jen mne občas něco napadne Naštvaný  Naštvaný  Naštvaný
Odpovědět

Pravděpodobně související témata…
Téma Autor Odpovědi Shlédnuto Poslední příspěvek
  Německé Katedrály (Nová edice) Chmura 5 1 194 19.10.2020, 14:17
Poslední příspěvek: Bumsakalaka
  Carcassonne u MindOKu 2016 Asusik 9 5 645 9.8.2018, 19:49
Poslední příspěvek: Chmura
Ruské minirozšíření - Russian Carcassonne Championship 2016 Eldenroot 29 10 561 7.11.2016, 22:53
Poslední příspěvek: Stroulger

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 4 host(ů)